Lašiša su kaparėlių padažu ir keptomis cukinijomis
Lašiša yra sveika riebi žuvis, turinti daug naudingų maistinių medžiagų. Vartojant naudingą žuvį, pavyzdžiui, lašišą, gaunama sveikatai vertingų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vario, kalio, seleno, vitamino B12 ir vitamino D2. Lašiša yra puikus omega-3 – širdies sveikatą palaikančios maistinės medžiagos -šaltinis. Tyrimais nustatyta, kad gyvūninės kilmės sočiuosius riebalus pakeitus žuvies omega-6 riebalų rūgštimis, sumažėja bendrasis cholesterolio kiekis kraujyje.
Ingredientai
- 800 g lašišos filė
- 250 g cukinijos arba pagal poreikį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- džiovintų petražolių, pagal skonį
Padažui:
- 100 g kreminio sūrio
- 1-2 v.š. kaparėlių
- pipirų, pagal skonį
- vandens, pagal poreikį
Gaminimas
- Lašišą supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, įtrinti prieskoniais ir palikti 15-20 min. pasimarinuoti.
- Žuvį iškepti keptuvėje iš visų pusių. Riebalų nenaudojau, pakanka iš žuvies, bet, jeigu jūsų keptuvė prastesnė, galite šiek tiek patepti aliejumi.
- Cukiniją supjaustyti griežinėliais, pagardinti druska ir pipirais bei iškepti keptuvėje.
Padažui:
- Į atskirą keptuvę ar nedidelį puodą įpilti šiek tiek vandens, sudėti kreminį sūrį, kaparėlius, pipirus ir viską maišant pakaitinti, kol padažas sutirštės. Tirštumą reguliuokite vandens kiekiu.
- Lašišą patiekti su cukinijomis ir paruoštu padažu.