Kiaušiniai, įdaryti kaparėliais ir džiovintais pomidorais
Šie įdaryti kiaušiniai ne tik gali puikiai tikti pusryčiams ar vakarienei, bet ir papuošti velykinį stalą. Kaip tik ir dalinuosi šiuo receptu artėjant Velykoms, tad štai jums idėja kaip skaniai ir įdomiai patiekti kiaušinius ant vaišių stalo. Be to šis receptas pravers, jei po Velykų liks nesuvalgytų margučių, tereiks jiems pasigaminti įdarą ir skanauti gardų patiekalą. Kiaušinių įdarui tinka ne tik šiame recepte pateikti ingredientai, galite eksperimentuoti ir kiaušinius įdaryti lašiša, tunu, krevetėmis, keptais porais, baklažanais ar kitomis keptomis daržovėmis, avokadu, raugintais agurkais, kietuoju sūriu, džiovintais grybais, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis ir kt.
Ingredientai
- 2 vnt. kiaušinių
- 25 g graikiško jogurto
- 10 g saulėje džiovintų pomidorų
- 5 g kaparėlių
- 3 g garstyčių
- pipirų, pagal skonį
- krapų, pagal skonį
Gaminimas
- Kiaušinius kietai išvirti.
- Virtus kiaušinius perpjauti pusiau ir išimti trynius.
- Nuo pomidorų popieriniu rankšluosčiu nuspausti aliejaus perteklių.
- Trynius pertrinti šakute, sumaišyti su jogurtu, garstyčiomis smulkintais krapais, kaparėliais, džiovintais pomidorais ir pipirais.
- Gauta mase įdaryti kiaušinių baltymus.