Kiaulienos maltinukai su troškintomis morkomis
Labai minkšti ir sultingi maltinukai, kurie puikiai tiks tiek sotiems pietums, tiek vakarienei. Gaminimas labai paprastas, tad prireikus greito ir gardaus patiekalo, rekomenduoju išbandyti šį receptą.
Ingredientai
- 350 g malto kiaulienos kumpio
- 170 g morkų
- 100 g saliero stiebo
- 1 kiaušinio
- 1 svogūno
- 2 a.š. pomidorų pastos
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kario miltelių, pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį
- chmeli suneli prieskonių, pagal skonį
Gaminimas
- Maltą mėsą sumaišyti su kiaušiniu, smulkintu svogūnu, druska ir pipirais.
- Suformuoti kotletus ir lengvai apkepti.
- Atskirai trumpai apkepti morkas ir salierus.
- Daržoves ir kotletus sudėti kartu, pomidorų pastą sumaišyti su prieskoniais, 100 ml vandens (kiekį galite koreguoti) supilti į keptuvę ir patroškinti apie 15-20 min.