Batatai, įdaryti pievagrybiais ir traškiais avinžirniais
Virtuvėje batatai yra labai universalus ingredientas. Lygiai taip pat kaip iš įprastų bulvių, taip ir iš batatų galima ruošti košes, kepti juos orkaitėje arba panaudoti įvairiems troškiniams ar apkepams. Dėl jų saldaus skonio, batatais galima gardinti net desertus, pyragus, keksiukus ar sausainius. Tačiau vienas iš paprasčiausių ir skaniausių būdų paruošti saldžiąsias bulves yra jas kepti orkaitėje ir įdaryti įvairiais priedais. Tad dalinuosi labai gardžiu ir greitai pagaminamu batatų receptu.
Ingredientai
- 2 vnt. batatų
- 100 g pievagrybių
- 60 g poro
- 60 g avinžirnių virtų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kario miltelių. pagal skonį
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
Avinžirniams:
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 0,5 a.š. kario miltelių
- 0,5 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
- 0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- 0,25 a.š. druskos
- 0,25 a.š. pipirų
Gaminimas
- Batatus gerai nuplauti, nusausinti, perpjauti pusiau, subadyti šakute, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, sudėti į kepimo skardą odele į viršų ir kepti apie 30-40 min., kol suminkštės. Galima suvynioti į foliją, tuomet iškeps greičiau.
- Avinžirnius sumaišyti su aliejumi, prieskoniais ir dėti kepti šalia batatų, kol gražiai apskrus ir bus traškūs.
- Porą susmulkinti, apkepti, kepimo pabaigoje sudėti smulkintus pievagrybius ir pakepti kelias minutes
- Iškepus batatams išskobti jų vidų, sumaišyti sukeptais pievagrybiais, porais ir prieskoniais, sudėti atgal į batatų laivelius ir įdėti kelioms minutėms į orkaitę
- Paruoštus batatus apiberti traškiais avinžirniais.Skanu tiekti su graikišku jogurtu, avokadu ir salotomis. Kas mėgsta aštriau – tinka keletas jelapeno riekelių