Baltymų kupinas užkandis – avinžirnių traškučiai
Orkaitėje kepti avinžirniai su prieskoniais gali būti puikus pasirinkimas kai norisi ko nors užkrimsti ar kaip alternatyva kaloringiems užkandžiams. Aš juos dar naudoju pagardinti sriuboms, salotoms, makaronams ar įdarytiems batatams. Ne tik suteikia daugiau skonio ir traškios tekstūros, bet ir papildo patiekalus baltymais. Šiems traškučiams galima naudoti įvairius prieskonių mišinius, pvz.:– kmynai, juodieji pipirai, česnako granulės, rūkytos paprikos milteliai, druska,– kario milteliai, čili pipirai, druska.– česnako granulės, ciberžolė, pipirai, druska.– citrinpipiriai, čili pipirai, saldžioji paprika, druska, ciberžolė.– saldžiosios paprikos milteliai, ciberžolė, pipirai, džiovintos petražolės, druska.– džiovintos petražolės, česnako granulės, rozmarinas, bazilikas, kuminas, juodieji pipirai, druska.– kario milteliai, malti gvazdikėliai, cinamonas, maltas imbieras, aitrioji paprika, druska.
Ingredientai
- 300 g avinžirnių, virtų ar konservuotų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- druskos, pagal skonį
- kario miltelių, pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį
- rūkytos paprikos miltelių, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Avinžirnius nusausinti, užpilti aliejumi, prieskoniais ir išmaišyti, kad gerai pasidengtų prieskoniais.
- Avinžirnius suberti įskardą, išklotą kepimo popieriumi ir išsklaidyti, kad nesiliestų vienas prie kito.
- Kepti 200 C orkaitėje apie 20-30 min., vis pamaišant, priklausomai nuo norimo traškumo.
- Praėjus 20 min. ištraukite vieną avinžirnį ir paragaukite, jei traškumo pakanka, tuomet galite traukti iš orkaitės, jei norisi traškesnių, pakepkite dar keletą minučių.
- Iškepusius avinžirnius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Jei gaminate didesnį kiekį ir valgysite kitą dieną, tuomet traškučius sandariai uždarykite, kad neprisigertų drėgmės ir išliktų traškūs.