Avižų košė su petražolėmis, riešutų kremu ir mielių dribsniais
Jei gaminate avižų košę, geriau rinkitės avižų grūdus, ne dribsnius. Dribsniai yra gana perdirbti, juose mažai skaidulinių medžiagų, tad ir sotumo jausmas daug trumpesnis nei suvalgius avižų grūdų košės. Be to, pilno grūdo avižose gausu Labiausiai išsiskiria unikali antioksidantų grupė, vadinama avenantramidais, kurių yra tik avižose. Tyrimais nustatyta, kad avenantramidai gali padėti nuo oksidacinio streso, nes didina azoto oksido dujų gamybą. Jie padeda išplėsti kraujagysles, todėl gerėja kraujotaka. Be to, avenantramidai pasižymi priešuždegiminiu ir niežulį mažinančiu poveikiu.
Ingredientai
- 60 g avižų kruopų
- 1 a.š. traškaus žemės riešutų kremo
- 1 a.š. mielių dribsnių
- kelių šakelių petražolių
- druskos, virimui
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
- Paruoštas kruopas tiekti su mielių dribsniais, riešutų kremu ir smulkintomis petražolėmis.