Avižų košė su petražolėmis, riešutų kremu ir mielių dribsniais

Avižų košė su petražolėmis, riešutų kremu ir mielių dribsniais

Jei gaminate avižų košę, geriau rinkitės avižų grūdus, ne dribsnius. Dribsniai yra gana perdirbti, juose mažai skaidulinių medžiagų, tad ir sotumo jausmas daug trumpesnis nei suvalgius avižų grūdų košės. Be to, pilno grūdo avižose gausu Labiausiai išsiskiria unikali antioksidantų grupė, vadinama avenantramidais, kurių yra tik avižose. Tyrimais nustatyta, kad avenantramidai gali padėti nuo oksidacinio streso, nes didina azoto oksido dujų gamybą. Jie padeda išplėsti kraujagysles, todėl gerėja kraujotaka. Be to, avenantramidai pasižymi priešuždegiminiu ir niežulį mažinančiu poveikiu.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 60 g avižų kruopų
  • 1 a.š. traškaus žemės riešutų kremo
  • 1 a.š. mielių dribsnių
  • kelių šakelių petražolių
  • druskos, virimui

Gaminimas
 

  • Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
  • Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
  • Paruoštas kruopas tiekti su mielių dribsniais, riešutų kremu ir smulkintomis petražolėmis.
Kategorija Pusryčiai
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų