
Avižų košė su bananais, šilauogėmis ir riešutų kremu
Neskaldytose avižose yra daug antioksidantų ir naudingų augalinių junginių, vadinamų polifenoliais. Labiausiai išsiskiria unikali antioksidantų grupė, vadinama avenantramidais, kurių daugiausiai galima rasti vien tik avižose. Tyrimais nustatyta, kad avenantramidai gali padėti nuo oksidacinio streso, nes didina azoto oksido dujų gamybą. Šių dujų molekulė padeda praplėsti kraujagysles, todėl gerėja kraujotaka. Be to, avenantramidai pasižymi priešuždegiminiu ir niežulį mažinančiu poveikiu.
Ingredientai
- 60 g avižų kruopų
- 50 g banano
- 40 g graikiško jogurto
- 30 g šilauogių
- 1 a.š. žemės riešutų kremo
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
- Paruoštas kruopas tiekti supjaustytu bananu, šilauogėmis, riešutų kremu ir graikišku jogurtu.