Avižų košė su bananais, šilauogėmis ir riešutų kremu

avizu-kose-su-bananais-silauogemis-ir-riesutu-kremu

Avižų košė su bananais, šilauogėmis ir riešutų kremu

Neskaldytose avižose yra daug antioksidantų ir naudingų augalinių junginių, vadinamų polifenoliais. Labiausiai išsiskiria unikali antioksidantų grupė, vadinama avenantramidais, kurių daugiausiai galima rasti vien tik avižose. Tyrimais nustatyta, kad avenantramidai gali padėti nuo oksidacinio streso, nes didina azoto oksido dujų gamybą. Šių dujų molekulė padeda praplėsti kraujagysles, todėl gerėja kraujotaka. Be to, avenantramidai pasižymi priešuždegiminiu ir niežulį mažinančiu poveikiu.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 60 g avižų kruopų
  • 50 g banano
  • 40 g graikiško jogurto
  • 30 g šilauogių
  • 1 a.š. žemės riešutų kremo

Gaminimas
 

  • Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
  • Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
  • Paruoštas kruopas tiekti supjaustytu bananu, šilauogėmis, riešutų kremu ir graikišku jogurtu.
Kategorija Pusryčiai
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų