Avinžirnių troškinys su daržovėmis ir fetos sūriu
Labai greita, soti ir skani vakarienės ar pietų idėja. Troškiniui gaminti galima rinktis ir kitas norimas daržoves, bet šį kartą naudojau moliūgą, saliero gumą ir konservuotus pomidorus. O salotoms šiaudeliais sutarkavau morkas, įdėjau icebergo salotų, viską pagardinau graikišku jogurtu, garstyčiomis bei druska ir pipirais.
Ingredientai
- 400 g konservuotų pomidorų, savo sultyse (1 skardinės)
- 380 g moliūgo
- 200 g saliero gumbo
- 150 g avinžirnių
- 70 g fetos sūrio
- 10 g lydyto sviesto kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kario miltelių, pagal skonį
- chmeli suneli prieskonių pagal skonį
Gaminimas
- Per naktį mirkytus avinžirnius išvirti pasūdytame vandenyje.
- Moliūgą ir saliero gumbą supjaustyti kebeliais, keletą minučių lengvai apkepinti keptuvėje.
- Į keptuvę supilti pomidorus, suberti prieskonius ir viską patroškinti, kol daržovės suminkštės. Jei trūksta skysčio, įpilti šiek tiek vandens.
- Troškinimo pabaigoje sudėti virtus avinžirnius ir viską pašildyti dar keletą minučių.
- Paruoštą troškinį dėti į lėkštę ir užberti trupinto fetos sūrio.