Avižinis desertas su kokoso drožlėmis ir šokoladu
Būna dienų kai norisi kažko skanus, bet greitai pagaminamo, šis desertas būtent toks ir yra. Gaminimui užtruksite vos kelias minutes, tik reikės palaukti, kol sustings ir jau galėsite mėgautis maistingu ir be galo skaniu desertu. Be to jis labai tinka pernokusiems bananams sunaudoti, tad ir papildomo cukraus nereikės.
Ingredientai
- 300 g avižinių dribsnių
- 2 vnt. bananų, gerai prinokusių
- 120 g graikiško jogurto
- 70 g riešutų kremo (naudojau traškų žemės riešutų)
- 60 g kokoso drožlių
- 45 g juodojo šokolado
- 0,5 a.š. kokosų aliejaus, šokolado tirpinimui
Gaminimas
- Bananus gerai pertrinti šakute, sumaišyti su riešutų kremu ir avižiniais dribsniais.
- Paruoštą masę paskleisti norimoje formoje ir gerai prispausti.
- Kokoso drožles sumaišyti su jogurtu ir uždėti ant avižų masės.
- Šokoladą ištirpinti su kokosų aliejumi ir apšlakstyti deserto viršų.
- Viską dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sustingtų.