Raudonieji ryžiai su avokadu, krapais ir mielių dribsniais
Raudonuosiuose ryžiuose yra daugiau baltymų ir skaidulų nei baltuosiuose ryžiuose bei jie išsiskiria didesniu antioksidantų kiekiu. Kaip ir juoduosiuose ryžiuose, juose gausu flavonoidinių antioksidantų, įskaitant antocianinus apigeniną, miricetiną ir kvercetiną. Pagrindinė raudonųjų ryžių maistinė medžiaga yra antocianinas, kuris yra sveikatai naudingas junginys. Jis suteikia ryžiams sodrią raudoną spalvą, be to, gali mažinti kraujospūdį, užkirsti kelią diabetui, gerinti regėjimą ir mažinti vėžinių ląstelių kiekį. Be to, jis taip pat turi priešuždegiminių ir antibakterinių savybių. Raudonuosiuose ryžiuose taip pat gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų B1 ir B2, kalcio ir geležies.
Ingredientai
- 65 g raudonųjų ryžių, galima keisti rudaisiais
- 60 g avokado
- 5 g krapų arba pagal skonį
- 1 a.š. mielių dribsnių
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3 min. vėliau palikti šiek tiek brinkti. Šiuos ryžius reikėtų brinkinti ilgiau nei kitas kruopas.
- Paruoštą košę tiekti su pjaustytu avokadu, smulkintais krapais ir mielių dribsniais.