Avižinių ir pilno grūdo speltos miltų blyneliai
Kas gali būti geriau nei savaitgalio rytą pradėti su skaniais ir nuostabiai kvepiančiais blyneliais. Šie blyneliai iškepa labai purūs ir minkšti, o skonis tikrai puikus. Patiekimui naudojau graikišką jogurtą, šviežias gervuoges, kurios suteikia gaivumo ir lazdyno riešutų kremą su kakava – tikrai puikus derinys.
Ingredientai
- 350 ml kefyro
- 125 g avižinių miltų
- 80 g speltos miltų, pilno grūdo
- 2 vnt. kiaušinių
- 10 g kokosų aliejaus kepimui
- 0,5 a.š. rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska.
- Supilti kefyrą ir dar kartą perplakti.
- Suberti miltus, viską gerai išmaišyti ir palikti tešlą bent 5-10 min. pastovėti.
- Keptuvę gerai įkaitinti su šiek tiek kokosų aliejaus ir kepti blynelius ant silpnos ugnie iš abiejų pusių.