Keptas halloumi sūris su įvairiomis daržovėmis
Kai reikia greito ir skanaus patiekalo, šis receptas kaip tik tam tiks. Gaminimui užtrukau vos 10 minučių, o skonis buvo tiesiog nuostabus. Žinoma, jei naudosite šviežias daržoves, laiko reikės šiek tiek daugiau, bet, jei gaminsite sušaldytomis – jas reikės tik atitirpinti keptuvėje. Aš dažniausiai renkuosi šaldytų daržovių mišinį, kuriame yra morkos, mažieji kukurūzai, žirnių ankštys, brokoliai ir paprikos, man jis skaniausias, bet jūs galite rinktis ir bet kokį kitą mėgstamą daržovių mišinį. O šalia, žinoma, salotos, paprasčiausios iš mano tuo metu turimų daržovių (icebergo salotos, pomidoras, agurkas, citrinos sultys, alyvuogių aliejus, šiek tiek džiovintų čiobrelių, druska, pipirai). O jūs galite tiekti savo mėgstamas 🙂
Ingredientai
- 450 g šaldytų daržovių mišinio (galima naudoti ir mėgstamas šviežias)
- 200 g halloumi sūrio
- 4 g alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kario miltelių pagal skonį
- balzaminio kremo, pagal poreikį (nebūtina)
Gaminimas
- Šaldytas daržoves suberti į keptuvę, įpilti šlakelį vandens, maišant pašildyti, kol atitirps. Pabaigoje suberti prieskonius ir dar kartą išmaišyti.
- Halloumi sūrį supjaustyti riekelėmis ir iškepti keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių.
- Viskas paruošta, į lėkštę dėti daržoves, ant jų sūrį ir viską pagardinti balzaminiu kremu.