Purus varškės apkepas su aguonomis – be manų
Nuostabiai purus varškės apkepas, kuriam nereikia manų ir sviesto, o purumu suteikia plakti kiaušinių baltymai. Šį kartą į varškės apkepą dėjau aguonas, bet jų galima ir nedėti arba naudoti kitus norimus priedus, pavyzdžiui, kokoso drožles, vanilę, cinamoną, ispaninio šalavijo sėklas, tarkuotą moliūgą, cukinijas ar morkas – fantazijos reikalas. Be to, jei dėsite daržoves, tuomet apkepas bus šiek tiek drėgnesnis, tad rekomenduoju kefyro pilti mažiau, jei norite standesnio apkepo. Patiekimui puikiai tinka graikiškas jogurtas, vienas ar su cinamonu, taip galite papildomai pasirinkti šviežių uogų ar uogienės, taip kaip jums skaniau.
Ingredientai
- 500 g varškės, 9 % rieb.
- 180 ml kefyro
- 3 vnt. kiaušinių
- 50 g kukurūzų miltų
- 1 v.š. aguonų
- 0,5 a.š. rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Varškę pertrinti su cukrumi ir druska.
- Kiaušinių baltymus atskiri nuo trynių ir juos išplakti iki standžių putų.
- Į varškę sudėti kiaušinių trynius, pilti kefyrą, suberti miltus, aguonas ir viską gerai išmaišyti.
- Į masę atsargiai mentelės pagalba įmaišyti kiaušinių baltymus.
- Gautą masę dėti į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Kepti 180 ℃ orkaitėje, ~40 min.