Nekepinti grikiai su krapais ir traškiu riešutų kremu
Tai vienas mano mėgstamiausių grikių derinių – su traškiu žemės riešutų kremu ir šviežiais krapais. Grikius galėčiau valgyti nors ir kasdien, tačiau juk reikia įvairovės, taip? Jei niekada dar nebandėte, labai rekomenduoju išbandyti, skonis tiesiog nuostabus. Tik noriu pabrėžti, kad geriau rinktis nekepintus, juose daugiau maistingųjų medžiagų, skaidulų bei jie suteikia ilgesnį sotumo jausmą, kadangi nėra apdoroti kai mums įprasti kepinti grikiai. Tačiau kaip žinome, balansas svarbu kiekviename žingsnyje ir jei vietoje nekepintų grikių kartais naudosite kepintus – viskas puiku. Aš irgi kartais pasimėgauju kepintais grikiais, man jie labai patinka dėl savo išskirtinio skonio.
Ingredientai
- 60 g nekepintų grikių
- 12 g traškaus žemės riešutų kremo
- 5 g krapų, šviežių arba pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Gaminimas
- Kruopas iš vakaro perplauti ir užmerkti nakčiai.
- Ryte dar keletą kartų perplauti ir pavirti pasūdytame vandenyje ~3min., tada palikti brinkti.
- Košę tiekti su smulkintais krapais ir riešutų kremu.