Miso sriuba su tofu ir pievagrybiais
Kai norisi greito, skanaus ir šildančio patiekalo, ši miso sriuba puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Pagaminti labai parasta, reikia tik keleto ingredientų ir užtrunka vos keletą minučių. Jei norisi sotesnio varianto – labai tinka kiaušiniai makaronai, o jei renkatės vakarienei, galite pamėginti su stikliniais makaronais. Taip pat galima eksperimentuoti ir su skirtingais ingredientais, pridėti žirnelių, vištienos, įvairių žalumynų ar daržovių.
Ingredientai
- 200 g šilkinio tofu
- 30 g špinatų
- 30 g pievagrybių
- 2 g miso pastos (naudojau tamsią sojų ir rudųjų ryžių pastą)
- 1 g sojos padažo
- 1 g nori lapo
- 1 daržovių sultinio kubelio arba skysto sultinio
- malto imbiero, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- čili dribsnių, pagal skonį
- vandens, pagal poreikį
Gaminimas
- Į puodą supilti vandenį(arba sultinį), sudėti prieskonius, jei naudojate sultinio kubelį, tuomet dėti ir jį ir vandenį užvirti.
- Pievagrybius supjaustyti ir pašildyti sausoje keptuvėje.
- Šiltame (tik neverdančiame) vandenyje ištirpinti miso pastą ir ją ir sojos padažą supilti į puodą.
- Į verdantį vandenį sudėti kubeliais pjaustytą tofu, pievagrybius, špinatus ir pašildyti porą minučių.
- Patiekiant pagardinti smulkintais nori lapais.