Virti varškėtukai su grybų ir petražolių padažu
Virti varškėtukai, tai patiekalas nukeliantis į vaikystę. Prisimenu, kai mama gamindavo juos su riebiu, saldžiu grietinės ir sviesto padažu, kuriame varškėtukai tiesiog plaukiodavo. Tačiau vaikystėje net būčiau pagalvoju, kad virtus varškėtukus galima valgyti ne saldžius, o su pikantiškais priedais ir jie gali būti taip pat nuostabiai skanūs, bet mažiau kaloringi, kaip ir šiame recepte – su grybų padažu. O tokiais varškėtukais galima mėgautis tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Aš juos valgydama šalia pasipjaustau ir šviežių daržovių, tad patiekalas tampa daug gaivesnis. Net dabar seilė tysta pagalvojus apie šiuos varškėtukus, tikiuosi ir jūs išbandysite bei atrasite naujus skonius!
Ingredientai
- 500 g varškės, 9 % riebumo, birios
- 4 v.š. kukurūzų miltų
- 1 kiaušinio
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Padažui
- 130 g miško grybų, apvirtų, tinka ir pievagrybiai
- 90 g grietinės
- 1 a.š. sviesto
- 10 g petražolių, šviežių
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Varškę pertrinti su kiaušiniu ir prieskoniais.
- Suberti miltus ir viską išmaišyti.
- Ant miltuoto stalo formuoti gyvatėles, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
- Juos sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, kai pakils į viršų, pavirti 3-4 min., svarbu ilgai nevirti, nes gausite varškės sriubą.
- Padažui apkepinti grybus su petražolėmis, įdėti sviesto, grietinės, prieskonių ir viską kartu pašildyti.
- Varškėtukus tiekti su grybų padažu.Skanaus!