Silkės suktinukai su virtais burokėliais ir morkomis
Kai man pabodo įprasta silkė tiesiog su daržovėmis ir salotomis, nusprendžiau pagaminti kažką įdomiau. Šių suktinukų vien jau išvaizda atrodo skaniau, o ir pats skonis daug įdomesnis ir primena silkę pataluose. Be to, galima dar pridėti virtų kiaušinių ir virtų bulvių, tuomet tikrai bus tarsi silkė pataluose, tik suktinukų pavidalu. Jei ir jūs mėgstate silkę, bet nežinote kaip įdomiau ją patiekti, štai jums idėja. O šalia ir labai gardžios salotos iš icebergo salotų, agurko, žirnelių, krapų bei graikiško jogurto, druskos ir pipirų.
Ingredientai
- 400 g burokėlių virtų
- 350 g morkų
- 200 g silkės filė sūdytos
- 90 g graikiško jogurto arba pagal poreikį
- 12 g garstyčių
- šviežių krapų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Morkas išvirti ir atvėsinti.
- Morkas ir virtus burokėlius atskirai sutarkuoti smulkia tarka, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti.
- Jogurtą sumaišyti su garstyčiomis.
- Ant maistinės plėvelės sudėti tarkuotus burokėlius, patepti jogurto padažu, ant viršaus dėti tarkuotas morkas, vėl patepti jogurtu, tuomet užberti smulkintų krapų ir sudėti smulkiną silkę.
- Maistinės plėvelės pagalba viską susukti, užspausti galus ir palikti suktinuką maistinėje plėvelėje.
- Paruoštą suktinuką dėti bent kelioms valandoms į šaldytuvą, kad skoniai susijungtų ir šiek tiek sutvirtėtų.