Pikantiški čirviniai blynai su ciberžole ir avokadu
Blynai ne visada turi būti saldūs, bet galima pasigaminti nuostabiai skanius pikantiškus ir sočius blynus, kurie puikiai tiks ir pietums. Šiuos blynus gaminau su ciberžole, ji ne tik suteikia gražią geltoną spalvą, bet ir ryškesnį blynų skonį. Be to, joje gausu polifenolio kurkumino, kuris pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Taip pat gausu fitonutrientų, kurie gali apsaugoti organizmą neutralizuodami laisvuosius radikalus (tarša, saulės spinduliai) ir apsaugodami ląsteles nuo pažeidimų. Tad, jei dar neturite savo prieskonių spintelėje cibežolės, pats laikas jos įsigyti ir naudoti gaminat įvairius patiekalus. Tik labai svarbu jos nepadauginti, nes skonis labai intensyvus ir gali sugadinti patiekalą. Pakanka vos keleto gramų, imant ant šaukštelio galo.O iš nurodyto produktų kiekio gaunasi 2 blynai, tad ingredientų kiekį galite koreguoti pagal valgytojų skaičių. Bei rekomenduoju iškeptus blynus dėti ant grotelių, ne tiesiai į lėkštę, taip jie išliks traškesni.
Ingredientai
- 85 ml kefyro
- 1 vnt. kiaušinio
- 50 g avižų miltų
- 0,25 a.š. druskos
- 0,15 a.š. ciberžolės
Patiekimui:
- 0,5 vnt. avokado
- 1 v.š. graikiško jogurto arba pagal poreikį
- 1 a.š. mielių dribsnių
- paprikos dribsnių, pagal skonį (nebūtina)
Gaminimas
- Kiaušinį išplakti su kefyru, druska ir ciberžole.
- Suberti miltus ir viską gerai išmaišyti.
- Tešlą palikti bent 5-10 min. pastovėti, kad miltai išbrinktų. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Į gerai įkaitintą vaflių blynų keptuvę pilti po 4 šaukštus tešlos ir iškepti vartant keptuvę.
- Patiekiant avokadą supjaustyti, dėti ant blynų, pagardinti mielių ir paprikos dribsniais, o šalia graikiškas jogurtas.