Pievagrybiai, įdaryti morkomis ir fetos sūriu
Labai greita ir skani idėja tiek pietums, tiek vakarienei ar net užkandžiui. Šį kartą įdarą gaminau su morkomis ir fetos sūriu, tačiau įdarui galima rinktis ir bet kokius kitus ingredientus. Puikiai tinka špinatai su kreminiu ar rikotos sūriu, malta mėsa su mėgstamu sūriu, džiovinti pomidorai su žalumynais ir kreminiu sūriu ar kitais priedais. Be to, labai skanu įmaišyti į įdarą riešutų, pavyzdžiui, graikinių ar pekano. Tad fantazijai ribų nėra, kiekvieną kartą galite atrasti vis naujus skonius.
Ingredientai
- 400 g pievagrybių, didelių
- 200 g morkų
- 110 g fetos sūrio
- 1 vnt. svogūno, nedidelio
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus, kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- džiovintų petražolių, pagal skonį
Gaminimas
- Morkas sutrakuoti, svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje.
- Pievagrybių kotelius išimti, išskobti jų vidų, susmulkinti kotelius ir sumaišyti su keptomis daržovėmis.
- Visą daržovių mišinį sumaišyti su prieskoniais ir trupintu fetos sūriu.
- Pievagrybių kepurėles pabarstyti druska, pipirais ir į jas sudėti paruoštas daržoves, ant viršaus užberti dar šiek tiek sūrio.
- Kepti 190 ℃ orkaitėje, apie 15-20 min.