Orkaitėje kepta balta žuvis su daržovėmis
Labai mėgstu žuvį ir įvairius patiekalus su ja, nes ne tik labai skanu, bet ir greitai paruošiama. Norint skaniai paruošti žuvį nereikia specialių įgūdžių ar daugybės prieskonių, kartais net pakanka tik druskos ir pipirų, tačiau norint ryškesnio skonio galima pagardinti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis. Taip pat didelis baltos žuvies privalumas, kad jai paruošti reikia vos 10-15 min., tiek kepant orkaitėje, tiek keptuvėje. Tačiau ne visada randu pirkti šviežios žuvies, ypač už- gerą kainą, tad tam puikiai tinka ir šaldyta, tik, jei perkate šaldytą žuvį, visada geriau rinktis ne filė, nes iš jos išbėga daug vandens, o pačios žuvies lieka mažai. O nusipirkus pilnas žuvis galima ir filė pasigaminti, tik prireiks laiko išimti kaulus. Be to, balta žuvis yra mažai kaloringa, puikus baltymų, B grupės vitaminų, jodo bei seleno šaltinis. Verta nepamiršti, kad jos reikėtų valgyti bent 2 kartus per savaitę
Ingredientai
- 320 g lydekos, šviežios ar šaldytos, tinka ir kita balta žuvis
- 150 g brokolio
- 150 g morkų
- 100 g pankolio
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- petražolių, džiovintų, pagal skonį
- česnako granulių, pagal skonį
Gaminimas
- Brokolį išskaidyti žiedynais, morkas supjaustyti griežinėliais, pankolį juostelėmis.
- Daržoves pagardinti druska, pipirais, česnako granulėmis, alyvuogių aliejumi ir išmaišyti.
- Daržoves sudėti į kepimo indą ir kepti 190 °C orkaitėje apie 15 min.
- Kol daržovės kepa, žuvį nuskusti, supjaustyti didesniais gabalėliais pagardinti druska, pipirais, petražolėmis.
- Žuvį sudėti šalia daržovių ir kepti orkaitėje 10-12 min. kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio, tad ar iškepė, patikrinkite šakute, kai ji lengvai atsiskirs nuo kaulo, vadinasi iškepusi ir galima traukti iš orkaitės.
- Žuvį ir daržoves patiekti su mėgstamomis salotomis ar kitu norimu garnyrų.Šį kartą ją tiekiau su špinatų, agurkų, pomidorų ir paprikų salotomis bei rudaisiais ryžiais.