Miežinė košė su kepta cukinija ir džiovintais pomidorais
Miežinės kruopos, tai skaldytos perlinės kruopos, jos smulkios ir greičiau paruošiamos, tačiau nemažiau naudingos nei perlinės. Jose gausu skaidulinių medžiagų, ypač beta gliukano, kuris skystyje tampa gelio konsistencijos. Beta gliukanas, kurio taip pat yra avižose, gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir pagerinti cukraus kiekio kraujyje lygį. Be to, miežiuose yra antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, beta karotinas, liuteinas ir zeaksantinas, kurie padeda apsisaugoti nuo oksidacinio streso sukeltų ląstelių pažeidimų ir juos atkurti. Tad gaminkite ir mėgaukitės miežinėmis kruopomis.
Ingredientai
- 60 g miežinių kruopų
- 50 g cukinijos
- 10 g saulėje džiovintų pomidorų
- 6 g mielių dribsnių
- 0,5 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Kruopas perplauti, užpilti švariu vandeniu, užvirti ir palikti brinkti apie 10-15 min.
- Cukiniją supjaustyti šiaudeliais, pagardinti prieskoniais ir lengvai apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Paruoštą košę tiekti sukepta cukinija, smulkintais džiovintais pomidorais ir mielių dribsniais.