Bolivinė balanda su avinžirniais ir smidrais

bolivine-balanda-su-avinzirniais-ir-smidrais

Bolivinė balanda su avinžirniais ir smidrais

Jei prireikė greitos ir maistingos pietų idėjos – štai jums receptas. Šis patiekalas puikiai tinka, jei liko bolivinės balandos likučių gaminant pusryčius ar kitus patiekalus. Taip galite naudoti ir bet kokias kitas kruopas, pavyzdžiui, labai tinka rudieji ryžiai ar grikiai. Tad eksperimentams ribų nėra. Be to, bolivinė balanda yra puikus baltymų ir skaidulinių medžiagų šaltinis, jų žymiai daugiau nei kituose grūduose.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 60 g smidrų
  • 0,5 vnt. avokado, patiekiant
  • 40 g bolivinės balandos
  • 40 g avinžirnių, virtų
  • 3 g lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • citrinpirių, pagal skonį

Gaminimas
 

  • Bolivinę balandą gerai perplauti ir bent kelioms valandoms ar iš vakaro užmerkti.
  • Po to dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
  • Virtus avinžirnius ir pjaustytus smidrus lengvai apkepti keptuvėje ant lydyto sviesto.
  • Paruoštas daržoves sumaišyti su bolivine balanda ir prieskoniais.
  • Patiekiant supjaustyti avokadą ir pagardinti citrinpipiriais.
Kategorija Pietūs
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų