Azijietiškas kiaulienos troškinys su daržovėmis
Jei mėgstate patiekalus su Azijos akcentu, šis receptas kaip tik jums. Pagaminsite greitai, prireiks vos keleto ingredientų, o skonis bus tikrai nuostabus. Tad jei trūksta idėjų ką pagaminti pietums ar vakarienei, išbandykite šį receptą. Be to, prie šio patiekalo labai tinka morkų ir agurkų salotos, pagardintos graikišku jogurtu, garstyčiomis bei druska ir pipirais.
Ingredientai
- 400 g kiaulienos kumpio ar kitos liesos mėsos
- 200 g paprikos
- 200 g kopūsto
- 1 v.š. sojos padažo
- 2 a.š. pomidorų pastos
- 1 a.š. lydyto sviesto kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- paprikos miltelių, pagal skonį
- kario miltelių pagal skonį
- sezamų sėklų papuošimui (nebūtina)
Gaminimas
- Mėsą supjaustyti juostelėmis, pagardinti prieskoniais, sudėti į įkaitintą keptuvę su lydytu sviestu ir iškepti. Mėsai iškepus, ją atidėti į šalį.
- Į keptuvę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas, smulkintą kopūstą ir lengvai apkepti. Paprikos turi likti traškios.
- Pomidorų pastą sumaišyti su sojos padažu ir šiek tiek vandens (vandens kiekį koreguokite pagal norimą padažo tirštumą).
- Į keptuvę su daržovėmis sudėti iškeptą mėsą ir užpilti pomidorų pastos ir sojos padažo mišiniu, viską išmaišyti ir patroškinti 5-8 min.
- Patiekiant galima pabarstyti sezamų sėklomis.