Greitas obuolių ir avižinių dribsnių pyragas
Šis obuolių pyrago receptas gimė, kai reikėjo gelbėti naminius obuolius ir labai prinokusius bananus. Man labai patinka greiti ir paprasti pyragai – sumaišai keletą paprastų ingredientų ir gauni nuostabų desertą. Kas dar puiku šiame recepte, kad nėra pridėtinio cukraus, visas saldumas tik iš bananų ir obuolių bei razinų. Razinų galima ir nedėti, bet jos suteikia papildomo skonio ir šiek tiek daugiau saldumo, tačiau jei norisi, jas galima keisti džiovintomis spanguolėmis ar datulėmis, bet man obuolių pyragas skaniausias, kai jame yra razinų, tiesiog tobulas derinys. Tad, jei norisi kažko saldaus, skanaus ir greito – šis receptas kaip tik jums.
Ingredientai
- 500 g obuolių
- 350 g avižinių dribsnių
- 2 vnt. bananų, gerai prinokusių
- 2 vnt. kiaušinių
- 30 g razinų, kiekį galima koreguoti pagal poreikį arba visai nedėti
- 1 a.š. cinamono
- 0,5 a.š. kvapiųjų pipirų
- žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Bananus sutrinti šakute.
- Kiaušinius išplakti, sumaišyti su bananų mase.
- Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.
- Avižinius dribsnius šiek tiek pasmulkinti maisto smulkintuvu (ne iki miltų, tik šiek tiek, kad būtų smulkesni).
- Smulkintus avižinius dribsnius sumaišyti su kiaušinių ir bananų mase, tarkuotais obuoliais, razinomis ir prieskoniais.
- Gautą masę sudėti į kepimo formą ir kepti 190 ℃ orkaitėje apie 40-50 min.