Vištienos krūtinėlės kepsneliai su kokosų drožlėmis
Daugelis žinome vištienos kepsnelius keptus apvoliotus džiūvėsėliuose ar kukurūzų dribsniuose. Tačiau ar kada esate ragavę su kokoso drožlėmis? Jei ne, daug ką prarandate. Vištieną kepant apvoliotą kokosų drožlėse ne tik neprisigeria riebalų, bet ir įgauną puikų ir šiek tiek saldų skonį, kario prieskoniai suteikia dar daugiau pikantiškesnio skonio. Tokią vištieną galite gaminti ne tik kasdieniams pietums ar vakarienei, bet ji puikiai tiks ir patiekti ant šventinio stalo. O svarbiausia, greita, paprasta ir labai skanu!
Ingredientai
- 320 g vištienos krūtinėlės
- 1 vnt. kiaušinio
- 45 g kokosų drožlių arba pagal poreikį
- 3 a.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kario miltelių, pagal skonį
Gaminimas
- Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir ištrinti prieskoniais.
- Kiaušinį išplakti šakute.
- Vištienos gabalėlius atskirai apvolioti kiaušinio plakinyje ir kokosų drožlėse.
- Kepsnelius kepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir abiejų pusių, kol gražiai apskrus.