Varškės vafliai su cukinijomis ir avokado padažu
Be galo skanūs, viduje minkšti, o išorėje traškūs, pikantiški ir baltymų kupini vafliai, tiks tiek pietums, tiek lėtiems pusryčiams. Kad vafliai išliktų traškūs rekomenduoju dėti ne tiesiai į lėkštę, o ant grotelių, taip jie netaps minkšti.
- 300 g varškės
- 250 g cukinijos
- 2 vnt. kiaušinių
- 3 v.š. kukurūzų miltų
- 10 g krapų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- ciberžolės, pagal skonį
- mielių dribsnių, pagal poreikį
Padažui:
- 1 vnt. avokado
- 40 g graikiško jogurto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Varškę šakute pertrinti su prieskoniais.
Mušti kiaušinius, berti miltus ir viską išmaišyti.
Cukiniją sutarkuoti ir sumaišyti varškės mase.
Vaflinę papurkšti aliejumi, dėti tešlą ir kepti, kol gražiai apskrus.
Padažui avokadą sutrinti, sumaišyti su jogurtu, krapais, prieskoniais ir tiekti vafliais. Skanu vaflius pagardinti mielių dribsniais.
Kategorija Pietūs, Pusryčiai